Piletina sa šampinjonima
Objavljeno: 28.01.2015
Klasični specijalitet, pripremljen uz krompir, dobija potpuno nov ukus zahvaljujući sosu od šampinjona i pavlake.  Iskusite  500 grama zdravog hedonizma u Giardinu!
 
Piletina zauzima značajno mesto u zdravom načinu ishrane. Lako je svarljiva, visoke biološke vrednosti, a ima optimalan sadržaj belančevina.  Vitamin B, gvožđe i minerali, a svega od sedam do devet odsto masti, čine je posebnom idealnim večernjim obrokom. Čine je i aminokiseline, korisne za funkciju mišića i izbacivanje toksičnih materija, zbog čega se preporučuje kao obrok nakon treninga. Takođe, ona utiče na to da se dobro osećamo. Preporuka Svetske zdravstvene organizacije jeste da se piletina konzumira često.
 
Šampinjoni se idealno slažu uz piletinu, jer su zajedno na istom zadatku – da zdravo hrane organizam i jačaju njegov imuni sistem. Ove pečurke posebno su bitne u zimskom periodu, kada nas čuvaju od virusa. Ukusni, zdravi i puni proteina, ujedno su i niskokalorični. Odličan su izvor atioksidanata, a pogodni su i za sladokusce koji pate od dijabetesa