Najskuplja venčanja na svetu
Objavljeno: 12.05.2015

Pomislite, koliko novca ste spremni da potrošite za jedan od najlepših dana u životu? A sada pogledajte koliko su za svadbenu proslavu izdvojili oni. Videćete da niste preterali!

5. Lajza Mineli (Liza Minnelli) / Dejvid Gest (David Gest)

Živeli su u braku pet godina, ali su ipak na venčanje potrošili gotovo isto toliko miliona. Naime 4.3 miliona dolara koštala je zabava za 850 zvanica. Samo cveće koštalo je više od 700.00, dok je torta bila nešto jeftinija - 40.000 dolara.

4. Vejn Run (Wayne Rooneyi / Kolin Meklohlin (Coleen McLoughlin)

Engleski fudbaler imao je svega 65 zvanica, ali je potrošio 7.7 miliona dolara! U program je bio uključen maskenbal na jahti, a nastupala je njegova omiljena grupa "Stereophonics".

3. Aleksandra Nikolić / Andrej Meljnčenko (Андрей Игоревич Мельниченко)

Srpska manekenka imala je svadbu vrednu 30 miliona dolara! Na Azurnoj obali pevali su joj Kristina Agilera, Hulio i Enrike Iglesijas, kao i Vitni Hjuston.

2. Kejt Midlton (Kate Middleton) / princ Vilijam (William)

 Mladi par imao je kraljevsko venčanje za 33 miliona dolara! 1900 zvanica uživalo je u ceremoniji, za koju je mlada sašila haljinu vrednu 70.000 dolara, dok je torta koštala 10.000 dolara više.

1. Dajana Spenser (Diana Spencer) /  princ Čarls (Charles)

Otac princa Vilijama nalazi se na prvom mestu, jer je njegovo venčanje koštalo celih 115 miliona dolara! Za 3500 gostiju verovatno nije ni moglo manje!