„FAJRONT U SARAJEVU“ – PROMOCIJA KNJIGE DR NELETA KARAJLIĆA
Objavljeno: 26.09.2014

Priliku da upoznate autora i da čujete svirku Positive benda, posvećenu ovoj knjizi, imaćete u sredu 01.10.2014. godine u klubu Giardino.

Knjiga koja je za sedam dana rasprodata u 20.000 primeraka zbirka je uspomena jednog od Sarajlija koji su ovaj grad učinili posebnim. Teško, bolno i setno, Nele je uspeo da nam približi predratno Sarajevo – grad raje i papaka. Iskreno i duhovito iznosi detalje neophodne za upoznavanje ljudi koji su ovde živeli i stvarali, a bez kojih bi Sarajevo bilo upamćeno samo po atentatu. Sve važno što se odigralo između igranja u fudbalskom klubu Vratnik i kreveta u Urgentnom centru nakon srčanog udara, pronaći ćete u ovoj knjizi.

Priča o odrastanju, sazrevanju i starenju, opisuje čudan i mističan svet kojim je Nele bio okružen. Pokužava da nam približi zanos jedne generacije koja je ušla u rok muziku bez zadnje namere, prihvativši je kao vrstu religije. Na samom kraju shvatamo da je to zapravo priča o gradu u kome je rođen i o nesporazumu sa njim.
Kao što se navodi na sajtu izdavača, „Lagune“ – „Fajront u Sarajevu” jedan je  od onih rok koncerata na kojima je dr Karajlić sa sebe skinuo sve, bacio se međ’ raju i ostavio na stejdžu i poslednju kap svog koševskog znoja.